28 Haziran 2013 Cuma

Simit Kebabı


     
        Bir Gaziantep yemeği olan simit kebabı ismini içindeki ince bulgurdan (simit; ince bulgura antep'te verilen isim) alıyor. Kilis'de ismi oruk kebabı olarak geçen bu kebabın yapımı da oldukça basit ....


       
     



Malzemeler:



1 su bardağı köftelik ince bulgur
1/2 su bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 taze kırmızı biber
700 gr az yağlı kıyma
(orjinalin'de yağlı kıyma kullanılıyor.Ben az yağlı olmasını tercih ettim.)

1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

   Bulguru geniş bir kap içinde sıcak suyla, kabın ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakın.
    Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi robottan geçirin.
    Tüm malzemeleri baharatlarla beraber bulgura ekleyip, güzelce yoğurun.
    İster şişlere takarak, isterseniz de elle şekil vererek ızgara edin.
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder