Karnıkara da denilen C vitamini ve protein zengini börülceye leziz bir tarif...
Malzemeler:
1 su bardağı kuru börülce1 avokado
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 tutam maydanoz
zeytinyağ
tuz
erik ekşisi yada nar ekşisi
Hazırlanışı:
Börülceleri bir gece önceden suda bekletin. Zamanınız yoksa 2-3 saat bekletmenizde yeterli olacaktır. Suda beklettiğiniz börülceleri derin bir tencerede haşlayın.
Avokado ve biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Maydanozlarıda ince ince kıyın.
Haşlanan börülcelerin içine doğradığınız malzemeleri ilave edip nazikçe karıştırın.
Zeytinyağ, erik ekşisi ve tuzla sosunuzu hazırlayıp, salatanıza ilave edin. Afiyet olsun.
Haşlanan börülcelerin içine doğradığınız malzemeleri ilave edip nazikçe karıştırın.
Zeytinyağ, erik ekşisi ve tuzla sosunuzu hazırlayıp, salatanıza ilave edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder