Marketten aldığım limonların şekli o kadar güzeldi ki bunlarla ne yapsam diye düşünürken.... "Kurabiye evet evet kurabiye neden olmasın ki" diye şimşekler çaktı bir anda; nasıl yapsam derken bir kaç gün önce yaptığım kurabiyeden aldığım cesaretle un,tereyağı, şeker sonuç nasıl olabilir ki deyip hamuru yoğurmaya başladım.
Daha fırında pişerken mis gibi kokusuna dayanamayıp, fırının önünde volta atarken buldum kendimi. Sonuç mu, kesinlikle denemelisiniz. Yapımı oldukça kolay tadıysa insanı kendinden geçiriyor. Limon severlere...
Malzemeler
1 su bardağı (140 gram) un
1 su bardağı badem unu
125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
1 kahve bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağı badem unu
125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
1 kahve bardağından 1 parmak az şeker
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. Fırın tepsisine parşömen (yağlı fırın) kağıdı serip bir kenara ayırın.
Badem unu elde etmek için bademlerinizi mutfak robotunda un haline gelene kadar çekmeniz yeterli olacaktır.
Tüm malzemeleri yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda top haline getirin.
Kurabiyeleri üzerleri koyulaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına aktarabilirsiniz. Sıcakken dağılacaktır, bu yüzden soğumasını beklemeniz önemli. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder