Uzun bir cesaret toplama sürecinden sonra, sonunda pizza dosyasını yazmaya karar verdim. Bu blogu hazırlarken fark ettim ki, yemeği yapıp ortaya çıkartmaktan çok, yemeği nasıl anlatacağın ve mümkün olduğunca püf noktalarını kaçırmadan detay vererek yemeğin yapılış sürecini nasıl yazıya dökeceğin çok daha önem arz ediyor. Yazım süreci fotoğraflar derken ciddi bir işle karşı karşıya olmanın verdiği stresle, bazı yemek dosyalarımı hep ileri tarihlere attım durdum. O kadar uzatmışım ki olayı en sonunda tüm cesaretimle yazmaya karar verdim. İşte o dosyalardan biri...
Veee New York nam-ı diğer Big Apple tarzı meşhur ince, kıtır, katlanabilir, (New Yorkluların pizzayı elde ikiye hafif katlayarak yeme şekli) pizza hamuru tarifi...
1 büyük yada 2 küçük boy pizza hamuru için..
Malzemeler:
2 1/4 çay kaşığı instant kuru maya
1 su bardağı (1 cup) ılık su (sıcak değil)
1/2 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı (3 cup) un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Su, maya, şeker, 1/2 su bardağı (1/2 cup) unu (una dikkat malzemelerimizdeki unun hepsini kullanmıyoruz.) eleyerek karıştırma kabına alın. İyice karıştırıp 20 dakika bekletin.
Zeytinyağ ve tuzu da ekleyip, tahta kaşık yardımıyla bir bütün oluşana kadar karıştırın.
Yumuşak, elastik ve hafif yapışkan (ekmek hamuru kıvamı ) bir hamur elde etmek için, bir anda fazla un eklemeyin yavaş yavaş katın, yaklaşık 10 dakika yoğurun. Malzemede verilen un ölçüsünden fazla un katmayın. İlk yarım su bardağı ardından da 2 su bardağı un kullandığımız için hamuru toparlama esnasında kalan yarım su bardağı unu kullanabilirsiniz, fazlası istenilen kıvamı bozacaktır.
Hamuru ikiye bölüp,kilitli saklama poşetlerinin içine koyup, buzdolabında bir gece bekletin.Ertesi gün hamuru kullanmadan önce, hamurun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Artık kullanım için hazır hamurumuz.Devamı için tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder