Zeytinli Kepekli Ekmek
Sabah kahvaltıları, beş çayları için, yapımı kolay lezzetli bir seçenek...
Malzemeler:
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
2 su bardağı kepekli un (isterseniz 1 bardak kepekli, 1 bardak normal un olarakta kullanabilirsiniz.)
1 çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
İlk olarak sıvı malzemeleri karıştırın, yumurta, zeytinyağ, yoğurt, limon suyu.Ardından kuruları ekleyin.Kepek unu, tuz, kabartma tozu hepsi iyice karışınca en son malzemeleri kekik ve zeytinleri ekleyip, karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen baton tarzı kek kalıbına tüm malzemeyi dökün.180 derecede (350 f) pişirin.Kıvamı kek hamuru kıvamında oluyor.Malzemeler tam ölçüde kullanılmalı.Kek ve kurabiye yaparken ölçü kaplarından faydalanmanızı tavsiye ederim.Tariflerinizin daha iyi tutmasına, büyük oranda yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder