3 Temmuz 2013 Çarşamba

Glutensiz Vegan Brownie

   

             Yumurta yok, süt yok, un yok ve en önemlisi alerji yok. Alerjisi olanlar için tatlı bir şeyler bulabilmek çoğu zaman büyük sıkıntı haline gelebilmekte. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinizde elinizin altında yiyebileceğiniz bir şeyler olması, alerjiniz olan yiyeceklere karşı daha kolay direnmenizi sağlayacaktır. Hayat boyu diyetine dikkat etmek zorunda olmak oldukça yorucu, kimi zaman da bunaltıcı bir durum. 


             Geçen Mayıs gittiğim, Orange County, California gezisinde denediğim  glutensiz brownie eve dönüşten sonra rüyalarımı süslemeye başlamıştı. Sonunda kendimi mutfakta denemeler yaparken buldum. Bir kaç denemeden sonra brownim son halini aldı. Kısa zaman da, basit bir şekilde hazırlanması ve lezzeti ile şimdiden favorilerim arasına girdi bile..


Malzemeler:


1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı badem unu ( bademlerinizi robottan çok ince çekerek elde edebilirsiniz.)
1 kahve fincanı hindistan cevizi yağı
1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
1/2 kahve fincanı pekmez
1/2 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı toz kakao
5/6 adet elma kurusu 
1 avuç ceviz ( elinizle ufak parçalara bölünmüş.)
damla çikolata

Hazırlanışı:


                                            Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın.



                                        Güzelce tüm malzemeleri karıştırın.



               Kek kalıplarınızı yağlayın, ardından da nişasta yada pirinç unuyla unlayın. Kek hamurunuzu kalıbınıza aktarıp, 180 derecede (350 f) pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder