Yumurta yok, süt yok, un yok ve en önemlisi alerji yok. Alerjisi olanlar için tatlı bir şeyler bulabilmek çoğu zaman büyük sıkıntı haline gelebilmekte. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinizde elinizin altında yiyebileceğiniz bir şeyler olması, alerjiniz olan yiyeceklere karşı daha kolay direnmenizi sağlayacaktır. Hayat boyu diyetine dikkat etmek zorunda olmak oldukça yorucu, kimi zaman da bunaltıcı bir durum.
Geçen Mayıs gittiğim, Orange County, California gezisinde denediğim glutensiz brownie eve dönüşten sonra rüyalarımı süslemeye başlamıştı. Sonunda kendimi mutfakta denemeler yaparken buldum. Bir kaç denemeden sonra brownim son halini aldı. Kısa zaman da, basit bir şekilde hazırlanması ve lezzeti ile şimdiden favorilerim arasına girdi bile..
Malzemeler:
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı badem unu ( bademlerinizi robottan çok ince çekerek elde edebilirsiniz.)
1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü
1/2 kahve fincanı pekmez
1/2 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı toz kakao
5/6 adet elma kurusu
1 avuç ceviz ( elinizle ufak parçalara bölünmüş.)
damla çikolata
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri geniş bir kaba alın.
Güzelce tüm malzemeleri karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder