Ve karşınızda yapımı kolay geleneksel kabak tatlısı...
Malzemeler
2 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
2- 3 adet damla sakızı
1 çay kaşığı saf vanilya tozu (vanillin olarak adı geçen değil. Toz vanilya gerçek vanilya çubukları kullanarak elde ediliyor. Ben amazon'dan sipariş vermiştim. buradan bakabilirsiniz.)
1 su bardağı ceviz
tahin
Bal kabaklarınızı küp küp doğrayın. Pişireceğiniz tencerenin içine bal kabaklarını ve üzerine de toz şekeri ekleyip bir gece bekletin. Böylece kendi suyunu salan bal kabaklarına ekstra su eklemeniz gerekmeyecektir. Eğer bekletmek için vaktiniz yoksa kendiniz de su ekleyebilirsiniz.
Damla sakızını ve toz vanilyayı beraber havanda dövüp, bal kabaklarınızın üzerine ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Bal kabaklarının altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın. Beş dakika kadar kısık ateşte tutup, ateşten alın. Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırlanışı
Bal kabaklarınızı küp küp doğrayın. Pişireceğiniz tencerenin içine bal kabaklarını ve üzerine de toz şekeri ekleyip bir gece bekletin. Böylece kendi suyunu salan bal kabaklarına ekstra su eklemeniz gerekmeyecektir. Eğer bekletmek için vaktiniz yoksa kendiniz de su ekleyebilirsiniz.
Damla sakızını ve toz vanilyayı beraber havanda dövüp, bal kabaklarınızın üzerine ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Bal kabaklarının altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın. Beş dakika kadar kısık ateşte tutup, ateşten alın. Soğuduktan sonra tahin ve cevizle servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder