Limonlu tart olarak baslayan maceramız lavanta sokakla devam ediyor. Bu uzuun aradan sonra nefis bir kek tarifiyle yola devam .... Ağızda dağılan, pamuk gibi yumuşacık mis kokulu nefis bir kek. Hadi tarif gelsin.
Malzemeler:
1 su bardağı seker
3 yumurta
1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
1 su bardağı yoğurt
1/3 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı un
1 su bardağı badem unu
2 cay kaşığı kabartma tozu
1 cimdik tuz
Kakao
Hazırlanışı:
Uc yumurtayı çırpmakla başlıyoruz. Kar haline gelene kadar çırptığımız yumurtalara 1 su bardağı şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından sıvı yağı ve sonrasında da yoğurdumuzu ekliyoruz teker teker... Çırpma islemimiz portakal suyu ve kabuklarının ilavesiyle devam ediyor.
Ayrı bir kapta 1 su bardağı un, 1 su bardağı badem unu ( 1 su bardağı bademi rondoya alıp ince bi hal alana kadar öğüterek elde edebilirsiniz.) 2 cay kaşığı kabartma tozu ve 1 cimdik tuz ve kakaoyu birbirlerine iyice karıştırıyoruz.
Ve geldik son asamaya ilk hazırladığımız karışımla, kuru malzemelerle hazırladığımız karışımı bi spatul yardımıyla alttan üstte doğru yavaş yavaş karıştırıyoruz. Yağladığımız firin kabına kek hamurumuzu ekleyip; önceden ısıtılmış 180 derecedeki (350 F) fırında 50 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkarmadan kekinizi bir çubuk yardımıyla pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder