İlk denememde fırından çıkışını sabırsızlıkla beklediğim, mis gibi kokan kestaneli kekim beni yanıltmadı. Tadıyla kokusuyla artık favorilerim arasında... Umarım sizlerin de hoşuna gider. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 bardak un1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
1,5 bardak hindistan cevizi sütü
1 paket kabartma tozu
1,5 bardak hindistan cevizi sütü
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket toz puding karışımı
1 çay kaşığı saf vanilya tozu ( vanillin olarak adı geçen değil. Toz vanilya gerçek vanilya çubukları kullanarak elde ediliyor. Ben amazon'dan sipariş vermiştim. buradan bakabilirsiniz.)
8- 10 adet küp doğranmış kuru kayısı
1 kahve fincanı kadar damla çikolata
100 gr kestane (ilk kullandığım pakette satılan kavrulmuş, yumuşak tatlandırılmamış olan kestanelerdi. Daha sonradan kestane şekeri kullanmış olsam da, en iyi sonuç tatlandırılmamış olanlardı. Size de tatlandırılmamış olanlarını tavsiye ederim.)
Hazırlanışı:
Şeker ve sıvı yağını çırparak başlıyoruz kekimize.Ardından kestane, damla çikolata ve kuru kayısılar dışında kalan tüm malzemeyi ilave ediyoruz karışımımıza.Ununuzu tel süzgeçten eleyerek kullanmanızı tavsiye ederim.Kuru kayısı ve kestaneleri küp küp doğrayın. Damla çikolata ve doğradığınız kestane ve kayısıları una bulayıp (bu işlem dibe çökmelerini engelleyecek) kek hamuruna katıp karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına ( dar, yuvarlak yada kare cam kap tavsiye ederim.) koyup, 180 derece (350 f) fırında 35 dakika pişirin.Fırından çıkartmadan önce ince bir çubuk veya kurdan yardımıyla içinin pişip, pişmediğini kontrol edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder