26 Nisan 2013 Cuma

Cranberry'li Yulaflı Kurabiye


      

      Çay saatleri için keyifli bir atıştırmalık. Kurabiye denince akan sular durur, çoğumuz için. İş dönüşü çayın yanına yada okul sonrası sütle her daim favoriler arasındadır. Yulaflı olması hasebiyle, sağlıklıda daha ne isterim. En azından yerken fazla suçluluk çekmeyecem.... 

   
                               

Malzemeler:


Malzemeleri amerikan cup ölçüsü ve gr olarak verebiliyorum. Bardak ölçüsüyle ayarlamak her zaman daha zor, tarifin tutmama ihtimali her zaman için mümkün. Özellikle hamur işleri için amerikan cup ölçülerini kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi sonuçlar alacağınıza emin olabilirsiniz.Ölçüler için buradan yararlanabilirsiniz.


1/2 cup ( 70 gr) +2 çorba kaşığı yulaf
3/4 (105 gr) cup un
1/3 cup (45 gr) pudra sekeri
1 tutam tuz
8 çorba kaşığı tereyağı (110 gr)
1 cup cranberries (malatya pazarında amerikan üzümü olarak satılıyor.)Cranberry bulamazsanız kuru üzümde kullanabilirsiniz.




Hazırlanışı:


  Tereyağı ve cranberrıes dışındaki tüm malzemeyi harmanlayın. Yumuşak kıvamdaki tereyağını ekleyip hamur haline getirin en son cranberry'lerinizi katın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin. Yaklaşık 18 adet çıkmakta. 

    Önceden ısıtılmış 160 C (325 F) fırında Üzerleri hafif koyulaşana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder