Omega-3 ve aynı zaman da B-12 vitamini zengini somon balığına farklı bir sunum. Haftada bir balık günü yapma fikriyle ortaya çıkan bu tarifi umarım sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler:
Marine etmek için:
(Marine etme; yiyecekleri sosta bekleterek terbiye etme işlemi)
1 limon kabuğunun rendesi
1 portakalın suyu
1 kahve fincanı ( 1/3 cup) soya sos
1 su bardağı (250 ml ) zeytinyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
taze kekik
hardal tozu
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Derin bir kaba zeytinyağını, soya sosunu ve iki kaşık esmer şekeri ilave edip, karıştırın. Üzerine bir limonun kabuklarını rendeleyip, taze olarak bir portakalın suyunu sıkın.Taze kekik, hardal tozu ve tuz karabiberi ekleyip karıştırın marine sosumuz hazır.
Kişi adedince somon balığı filetolarını sosun içine koyup, sosa iyice bulanmasını sağlayın. Vaktiniz varsa sabahtan marine edin, eğer fazla vaktiniz yoksa 1-2 saat sosta bekletmenizde yeterli olacaktır.
Tavaya alıp orta ateşte somonlarınızı pişirin. Pişirme esnasında tavaya yağ koymayın, marine etme işlemi esnasında ki yağ pişirme işlemi için yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Merhaba,dun denedim ve cok leziz oldu.Fotoraflar super.
YanıtlaSil