Herkesin soğuk algınlığı yaşadığı şu dönemlerde, krema kıvamındaki şifa dolu kış çorbasıyla içimizi ısıtalım.
1 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 adet pırasa
2 su bardağı badem sütü (normal süt kullanmak isterseniz bir bardak yeteli olacaktır.)
Tuz,karabiber
bir tutam hardal tozu
bir tutam toz zerdeçal
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kerevizin kabuklarını soyup birkaç parçaya bölün. Kabuğunu soyup dörde ayırdığınız soğanlarla beraber kerevizleri ve doğranmış pırasaları haşlayın.
Haşlanan sebzeleri, iki kaşık sıvı yağ ile blendırdan geçirin.
Blendır ettiğiniz sebzelerin üzerine 2 bardak badem sütü ve bir miktar su ilavesi yaparak pişirin.
Bir kasede unu su ile eritip çorbanın meyanesini hazırlayın. Hazırladığınız meyaneyi çorbanıza ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra altını kapatın.
Dilerseniz servis için tereyağ, pul biber karışımı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 adet pırasa
2 su bardağı badem sütü (normal süt kullanmak isterseniz bir bardak yeteli olacaktır.)
Tuz,karabiber
bir tutam hardal tozu
bir tutam toz zerdeçal
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kerevizin kabuklarını soyup birkaç parçaya bölün. Kabuğunu soyup dörde ayırdığınız soğanlarla beraber kerevizleri ve doğranmış pırasaları haşlayın.
Haşlanan sebzeleri, iki kaşık sıvı yağ ile blendırdan geçirin.
Blendır ettiğiniz sebzelerin üzerine 2 bardak badem sütü ve bir miktar su ilavesi yaparak pişirin.
Bir kasede unu su ile eritip çorbanın meyanesini hazırlayın. Hazırladığınız meyaneyi çorbanıza ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra altını kapatın.
Dilerseniz servis için tereyağ, pul biber karışımı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder