12 Ocak 2013 Cumartesi

Hellimli Kırmızı Biber Sarma



     Eskiden hiç biber sevmeyen biriyken, biberli lezzetleri bu kadar çok hayatıma katmış olmam benim için oldukça şaşırtıcı bir durum... En sevdiklerim arasında olan bu biber sarması ise,  kesinlikle tadılması gereken bir lezzet.Umarım siz de seversiniz...






Malzemeler:


3 adet kırmızı biber
6 dilim hellim peynir
1 adet limon kabuğu rendesi
Taze kekik
Karabiber
Çöp şiş


Hazırlanışı:


    Biberleri közleyin, ardından içindeki çekirdeklerini çıkarın ve biberin dıştaki zarını soyun.
İkinci aşamada dilimlenmiş hellim peynirlerini yağsız tavada az miktarda kızartın.

    Her bir biberi  iki parçaya ayırın.Fotoğrafta görüldüğü şekilde her bir biber parçasına bir dilim hellim koyun. Üzerine az karabiber ve rende limon kabuğu koyun.Rulo haline getirin ve çöp şişlerle tutturun rulolarınızı.




     Az yağda biberlerinizin iki tarafını da kızartın.Bir iki dakika kızartmak için yeterli bir süre olacaktır,zira çok fazla kızarmaması az diri olmaları gerekiyor. 
    Servis tabağına alıp üzerini taze kekik yaprakları ile süsleyin ve hazır,afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder