Yumurtasız kek nasıl olur ki, dediğinizi duyar gibiyim.İlk yumurtasız kekimi yapana kadar ben de aynen böyle düşünüyordum.Ta ki deneyene kadar,daha sonrasındaysa bu sorum neden yumurta kullanıyoruz ki ye dönüştü.
Yumurtasız kekle yumurtalı kek arasındaki farkların; yumurtalı kekin biraz daha fazla kabarıyor olması ve yumurtasız kekinse daha hafif olması olarak kısaca özetleyebilirim.
Yumurta, süt ve bunun gibi alerjisi olanlar için elimden geldiğince alternatif tarifler vermeye çalışacam.
İlk yaptığım kekten sonra lezzeti biraz daha artırabilmek adına tarifte ufak değişikliklerde bulundum.Ve yumurta, süt tüketemeyenler için işte tarifimiz.
Malzemeler:
2 bardak un1/2 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
1,5 bardak hindistan cevizi sütü (yada badem,pirinç veya soya sütünü de kullanabilirsiniz.Hindistan cevizi sütünü lezzetinden dolayı daha çok tercih ediyorum.)
1 paket kabartma tozu
1,5 bardak hindistan cevizi sütü (yada badem,pirinç veya soya sütünü de kullanabilirsiniz.Hindistan cevizi sütünü lezzetinden dolayı daha çok tercih ediyorum.)
1 paket kabartma tozu
1 paket kakaolu toz puding karışımı (ben fıstık aromalı kakaolu puding kullandım)
İkinci asama, un, kabartma tozu,toz puding karışımı ve hindistan cevizi sütünü ilave ederek karışımı hazırlayın.Yağlanmış kek kalıbınıza karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece (350 f) fırında 35 dakika pişirin.Fırından çıkartmadan önce ince bir çubuk veya kurdan yardımıyla içinin pişip, pişmediğini kontrol edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder