Eski ve geleneksel tatlılardan biri olan aşure, Muharrem ayinin ilk on gününde hemen hemen her evin mutfağında yer almaya başlar.
Sıra bizim mutfakta...
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı toz şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 kase kuru kayısı
1 cay bardaği kuru dut
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Akşamdan kuru fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
Ertesi gün buğday ve pirinçleri 25 su bardağı kadar su ilavesi ile pişirin. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Buğday ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı kaplarda haşlanır.
Kayısılar küçük küçük doğranır.
Portakal kabuğu rendesi, kayısılar, kuş üzümü,kuru dut, nohut ve fasulye, pirinç tenceresine eklenir.Bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
İyice koyulaşan aşureye bir bardağı süt olmak üzere, su ilavesi yapın.
En son şekeri ekleyip,10-15 dakika daha kaynatın.
Kaselere doldurup,üzerini ceviz ve narla süsleyerek servis yapin.Afiyet olsun.
Sıra bizim mutfakta...
Malzemeler:
2.5 su bardaği buğday1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı toz şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 kase kuru kayısı
1 cay bardaği kuru dut
1 çay bardağı kuş üzümü
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Akşamdan kuru fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
Ertesi gün buğday ve pirinçleri 25 su bardağı kadar su ilavesi ile pişirin. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Buğday ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Nohut ve fasulyeler ayrı ayrı kaplarda haşlanır.
Kayısılar küçük küçük doğranır.
Portakal kabuğu rendesi, kayısılar, kuş üzümü,kuru dut, nohut ve fasulye, pirinç tenceresine eklenir.Bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
İyice koyulaşan aşureye bir bardağı süt olmak üzere, su ilavesi yapın.
En son şekeri ekleyip,10-15 dakika daha kaynatın.
Kaselere doldurup,üzerini ceviz ve narla süsleyerek servis yapin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder