4 Ağustos 2013 Pazar

Bulgurlu Patlıcan Topları


        Mutfak tezgahında durup bana öylece bakan malzemelerle ortaya çıkan bir tariftir kendileri. Malzeme çokluğu yaşatsa da, yapımı kolay tariflerdendir. Vegan olan arkadaşlar yoğurtsuz olarak ya da soya yoğurduyla da hazırlayabilirler...



Malzemeler:


   1 su bardağı köftelik bulgur
   2 patates
   1 orta boy patlıcan
   1 adet soğan
   sıvı yağ
   tuz
   karabiber
   pul biber
   Üzeri için:
   Sarımsaklı yoğurt
   1 çorba kaşığı salça
   1 tutam kırmızı pul biber
    sıvı yağ
   nane
   sumak


 Hazırlanışı:


    1 su bardağı köftelik bulgura, 1 su bardağı kaynar su ekleyip, kapağı kapalı olarak demlenmesi için bekletin.
     Patateslerinizi bütün olarak haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
     Soğanı robotta püre haline getirin. Soğanlar taneli kalmamalı.
     Bütün kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız patlıcanları, tuzlu suda acısının çıkması için bekletin.
     Sotelemek için tavaya 3 kaşık zeytin yağ koyun. Soğanı, patlıcanları, tuz, karabiber ve az pul biberi ekleyip, güzelce soteleyin.
     Derin bir kabın içine bulguru,patlıcan sotesini ve patatesleri alın.Az tuz ilave edin. Hamur haline gelene kadar yoğurun. Yoğurdukça hamurunuz parlaklaşacak ve pürüzsüz bir hal alacaktır.
      Hamurdan elinize ceviz büyülüğünde parçalar alıp yuvarlaklar hazırlayın. Tüm malzemeniz bitene kadar bu işlemi yapın. Hazırladığınız yuvarlakları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
      Pul biberi ve salçayı sıvı yağda soteyip, sarımsaklı yoğurdun üzerine ilave edin. Nane ve sumakla süsleyip servis edin. 
     Not: Yoğurt ve sosu servis etmeden hemen önce ekleyin ki patlıcan toplarınız sıcaklıklarını korusun. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder