10 Ekim 2012 Çarşamba

Pizza



   Pizza dosyasına devam...Hamurun ince açılmasıyla domates sos ve mozerella ile buluşan pizza,artık sevdiğiniz malzemelerle buluşmaya hazırdır. (hamurun tarifine buradan ulaşabilirsiniz)



  Pizza hamurunun açılma aşaması önemli bir konu buzdolabından çıkarttığınız hamur oda ısısına geldiğinde açılması daha kolay bir hal alacaktır. Ben genelde önce merdane yardımıyla hafif düzledikten sonra elde çevirerek açmayı tercih ediyorum, daha kolay ve keyifli oluyor. Sizde deneyebilirsiniz. Hafif açtığınız hamurun altına iki elinizin sırttı gelecek şekilde yerleştirin.(yanlız her elin baş parmak dışında kalan dört parmağının üzeri temas edecek hamurla)İçten dışa doğru dairesel hareketle hamuru çevirerek genişletin.Hamuru açma aşamasında galeta unu kullanmanızı tavsiye ederim.Pizzanız piştiğinde daha çıtır bir pizza tabanı elde etmenize yarayacaktır.   İstenilen inceliğe ve boyuta geldikten sonra, bir sonra ki aşama için hamur hazırdır.



   

Domates sos için:


2 büyük domates 
1 dolu çorba kaşığı biber salçası
1 tutam kekik
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz 
1 diş sarımsak rendesi

 Hazırlanışı:

  Rendelediğiniz domatesleri soteleyin. Tüm malzemeyi ekleyip, blendırdan geçirin. Kullanım için sosunuz hazır.
Hamurun orta kısmından başlayarak, sosu hamurun üzerine yayın ve hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın.


 Bolcana mozerella ekleyin. Artık pizzanız hazır, bundan sonra ki işlemler sizin isteğinize göre şekillenecektir.


                                                 

                                             Enginarlı Pizza



                                     

2 adet enginar
1 adet sarı ve kırmızı biber
1 soğan

Hazırlanışı:
 Tüm malzemeleri jülyen şekilde doğruyoruz.(jülyen:ince uzun doğrama şekli)Doğranmış sebzeleri fırın tepsisine alıp közleyin.(yağsız tavada da yapabilirsiniz.)
Közlediğiniz sebzeleri hazırladığınız pizzanın üzerine koyup 180 derecede(350 f)pişirin.


                                    Ekstra Peynirli Pizza



                                        

Malzemeler:

2 adet ufak domates
Beyaz peynir
Cheddar
Tütsü aromalı gouda peyniri(Tuğla ocaklarda yavaşça tütsülenen, yenilebilir kahverengi kabuğu ve kremimsi sarı içi olan  bir peynirdir.)
Kekik

Hazırlanışı:

Domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Ben malzeme listesinde ki peynirleri kullandım, ama peynir çeşitleri tamamen isteğinize bağlı.Mozerellanın üzerine seçtiğiniz peynirleri koyun. Üzerine dilim domatesleri ve kekik ekleyip,180 derecede(350 f)fırınlayın. Afiyet olsun. 










2 yorum:

  1. İlk bastakinden yapip yollarmisin lutfen sabah sabah cnm istediiii :)

    YanıtlaSil
  2. sen gel ben sana her cesidinden yaparim :)

    YanıtlaSil