7 Temmuz 2012 Cumartesi

Portakallı Krem Chocolat


Bu tatlı için yazacak kelime bulmakta zorlanıyorum zira fotoğrafa baktıkça yutkunmaktan düşünemiyorum bile.Size anlatabileceğim tek şeyse bir kaşık ağzınıza alıp, gözlerinizi kapamanız ve damağınızda kalan tadın keyfinizi çıkarmanız.İşte kelimelerin bittiği an.... 



Malzemeler:
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
4 su bardağı süt

100 gr çiğ krema
3 çorba kaşığı kakao
 2 yumurta sarısı
100 gr bitter çikolata
1 portakal kabuğu rendesi





Öncelikle iki yumurtanın sarısı,toz şeker,un ve kakao'yu tencereye alın ama henüz altını açmayın.İyice karıştırın.Ardından bir bardak sütü ekleyip,karıştırmaya devam edin.Ocağınızı yakıp, kalan sütü ve çiğ kremayı ekleyin, artık pişirme işlemine geçebilirsiniz.Ilınmaya başlayınca portakal kabuğu rendesini ve çikolatayı ekleyin.

Pişmeye başladıkça koyulaşacaktır,iyice koyulaşınca ocağın altını kapatın.El blendırıyla havalandırarak, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.Yukarıda ki fotoğrafta olduğu gibi kabarcıklar oluşmalıdır.


Cam kare yada dikdörtgen bir kabı su ile çalkalayın (bu işlem tatlınızı kolay servis yapmanıza yardımcı olacaktır) ve krem chocolat'ınızı düzgün bir şekilde dökün.İyice soğuyunca servise alabilirsiniz.En iyi servis için, sabretmesi zor olsa da, bir gün dinlendirmenizi tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. Melda abla tariflere bayildim..agzimin suyu akti :) hemen deneyecegim..yalniz blogunda takip yeri yok

    YanıtlaSil
  2. Begenmene cok sevindim.Buarada uyarini dikkate alip hemen ekledim Semracim :)

    YanıtlaSil
  3. Üst kısımdaki "üye olun tarifler posta kutunuza gelsin" yazan yerden emaılını yazarak takip yapabilirsin.

    YanıtlaSil