Zamanın koşturmacasında pratik ama lezzeti de yerinde olan tariflere daha çok ihtiyacımız var. Bu tatlının hazırlanma süreci oldukça kısa , lezzeti ise bir o kadar tatmin edici. Benim çoğunlukla pastalarda kullanmayı sevdiğim frambuaz ise, buruk bir tada sahip olması sebebi ile çikolatayla büyük bir uyum sağlıyor bu tatlıda...
Tatlımızın çoğunluğunun hazır malzemelerden oluşması zamandan tasarruf etmemize yarayacaktır. Açıkçası bazen de hazır malzemelerle kaçamak yapmak lazım diye düşünüyorum...
Malzemeler:
2 paket hazır kakaolu baton kek
2 paket supangle
1 lt süt (supangle için)
200 gr ahududu (nam-ı değer frambuaz)
5 çorba kaşığı esmer şeker
Servis için vanilyalı dondurma
Kekinizi parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimlediğiniz kekleri cam tepsinizin altına döşeyin. Kekin üstüne elinizle bastırarak düzleyin.Kekin üzerine bastırdığınızda, keklerin aralarında kalan boşlukta kapanacaktır.Böylelikle dümdüz bir kek tabanı elde etmiş olacaksınız.
Supanglenizi tarife göre pişirin,sıcakken kekin üstüne döküp soğumaya bırakın.
Frambuaz'ları mikser kabına alıp, esmer şekerle birlikte mikserleyin.
Ve servis zamanı ....Kare şeklinde dilimleyip, her dilimin üzerine 1 top vanilyalı dondurma ve ahududulu sostan koyup, servis yapın. İşte her şey bu kadar. Afiyet olsun.
1 lt süt (supangle için)
200 gr ahududu (nam-ı değer frambuaz)
5 çorba kaşığı esmer şeker
Servis için vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Kekinizi parmak genişliğinde dilimleyin. Dilimlediğiniz kekleri cam tepsinizin altına döşeyin. Kekin üstüne elinizle bastırarak düzleyin.Kekin üzerine bastırdığınızda, keklerin aralarında kalan boşlukta kapanacaktır.Böylelikle dümdüz bir kek tabanı elde etmiş olacaksınız.
Supanglenizi tarife göre pişirin,sıcakken kekin üstüne döküp soğumaya bırakın.
Frambuaz'ları mikser kabına alıp, esmer şekerle birlikte mikserleyin.
Ve servis zamanı ....Kare şeklinde dilimleyip, her dilimin üzerine 1 top vanilyalı dondurma ve ahududulu sostan koyup, servis yapın. İşte her şey bu kadar. Afiyet olsun.
Acıktım melda yap ve yolla :=)
YanıtlaSilMüge
Hindistancevizi sutlu puding denemesi yapiyorum,malum sut allerjisinden sonra sutsuz tarif denemeleri hadi atla gel beraber tadalim:)
YanıtlaSil