29 Mayıs 2012 Salı

Kabaklı donut




Diyet menünüze rahatlıkla ekleyebileceğiniz bir tarif. İçinde hiç yağ bulundurmayan bu tuzlu kek, lezzetinden de hiç ödün vermiyor.İsterseniz büyük bir borcamda pişirebileceğiniz gibi minik kalıplarda da pişirebilirsiniz.Ben son bir kaç seferdir minik muffin ve donut kalıplarında pişirmeye başladım. Hem servisi kolay hem de daha çok göze hitap ediyor.






   Malzemeler:


  • 3 orta boy kabak 
  • 3 yumurta 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 2.5 su bardağı un 
  • 150 gr beyaz peynir 
  • Tuz



 
  Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.Geri kalan diğer tüm malzemeleri katıp karıştırın.Yağladığınız fırın kaplarına kabaklı harcı paylaştırın.Önceden 180 derece (350 F) ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.Ve servise hazır....





4 yorum:

  1. superrrr cnm arkadasim hayirli olsun,bigun yap yogurla yiyelim beraber :)

    YanıtlaSil
  2. Sen istersinde ben yoğurmam mi :)

    YanıtlaSil
  3. Ben denedim. muffin seklinde yaptim. Yaptigim muffin keklerden bile daha guzel kabardi. hem de icinde kabartma tozu da yok! Muffin ve donut kaliplarini kullanmak cok yaratici olmus, lezzeti de tam yerinde. Tuba

    YanıtlaSil
  4. Beğenmene çok sevindim,benim icinde çocuklara kabak yedirmenin başka bir yolu :)

    YanıtlaSil